Egen virksomhed: økonomi og hjælp til selvhjælp

Sponsoreret indlæg.

Der er mange ting, som er vigtige, når man skal drive en virksomhed. Mange ville blive overrasket, hvor meget der i virkeligheden er at tage hensyn til.

 

Hold øje med dine tal

Nøgletal er med til at vise virksomhedens økonomiske situation. Gennem disse tal kan du få et indblik i, hvornår virksomheden kører bedst økonomisk. Det er et regnskab, hvor der findes formler, som for eksempel kan vise din virksomheds gældsgrad, resultatgrad og meget mere. Herigennem kan du også se din virksomheds svagheder, og dermed hvad du skal fokusere på at forbedre. Det er derfor også vigtigt at kunne spare penge, der hvor det er muligt. Læs mere om nøgletal i vores artikel Kend nøgletallene på din virksomhed.

Hvis du alligevel skulle løbe tør for penge, så er det vigtigt at sætte tæring efter næring. Selvom det er et råd, som er i den mere kedelige ende, så er det meget væsentligt. Banken vil næppe hjælpe dig i gang, hvis det eneste du har er en god idé. Det er på den anden side heller ikke sikkert, at et banklån er den rigtige løsning for dig. Det kommer meget an på, hvilken type person man er.

 

Spar penge – brug denne gratis service til telefonmøder

Når du er din egen chef, så kommer du næppe udenom at skulle holde en del møder. Førhen blev der i virksomheder brugt ufatteligt mange ressourcer på at mødes ansigt til ansigt. Nu lever vi dog i en tid, som tilbyder nærmest uendelige alternativer. Det kunne for eksempel være ny teknologi til at afholde møder over telefon, Skype eller et tredje medie.  Dette kan gavne dig, fordi det er yderst ressourcebesparende, og muliggør ting som måske ikke økonomisk ville kunne lade sig gøre. Evercall har netop gjort dette muligt til almindelig trafiktakst.

 

Rådgivning er vigtigt

Sørg for at søge rådgivning. Intet menneske har nogensinde været ekspert på et givent område fra dag et af. Der er meget gratis rådgivning, som du kan benytte dig af. Undersøg hvad netop din kommune tilbyder. Ofte vil det være aftener på biblioteket, hvor der vil komme en person, som har erfaring med området, som vil dele ud af sine oplevelser. En anden ekspert er Skat. Når du skal registrere din virksomhed og starte dit momsregnskab, så tal med dem, som har mest forstand på det. De vil blot hjælpe dig, så du kan lave dit regnskab så præcist som muligt.