Sådan kommer du i gang med at handle futures

Sponsoreret indhold:

Leder du efter en ny investeringsmulighed i 2022? Der findes efterhånden mange forskellige investeringsmuligheder. Kryptovaluta, aktier, forex handel, CFD’er – og listen fortsætter. Hvis du allerede er en erfaren investor, kan futures handel måske være lige noget for dig. Når du handler futures er der nemlig god mulighed for at få et stort afkast – men det er en investering, der kræver at du ved, hvad du laver, og at du forstår aktiemarkedet. Vi giver dig et indblik i hvordan du kommer i gang med at handle futures i dag.

Vælg en platform

Handl futures på en platform du stoler på. Det er vigtigt at du vælger en platform til din investering, som du føler dig tryg ved. Det er ikke ens for alle hvad de vægter højest i forhold til dette – men nogle kigger for eksempel på sværhedsgraden af platformen. Hermed menes der, at nogle platforme simpelt hen er mere avancerede end andre – og tilbyder flere værktøjer til at måle markedet og give forslag til salg eller handler. Her kan det være, at du tværtimod føler dig mere tryg ved en platform der tager dig i hånden og guider dig gennem dine investeringer. Og så er der selvfølgelig prisen. Visse platforme kræver mere i gebyrer end andre – så det kan også være, at det er det, der er med til at afgøre din beslutning.

Find ud af hvor meget du vil investere

Det næste skridt er at finde ud af hvor meget du vil investere, og hvor meget du har råd til at investere. Her kan det være relevant at starte med at danne dig et overblik over dit månedlige budget. Altså hvad du bruger på faste udgifter og dit forbrug. Herudfra kan du kortlægge hvor meget du har råd til at bruge på investeringer hver måned. Du kan dernæst vælge at lægge et fast beløb over på en opsparingskonto der skal bruges til fremtidige investeringer, eller at investere et fast beløb hver måned.

Beslut dig for hvad du vil investere i

Når man handler futures, aftaler man at købe eller sælge et underliggende aktiv til en bestemt pris på et bestemt tidspunkt i fremtiden. Heraf navnet. Det underliggende aktiv er som regelt råvarer, men kan også være andre former for værdipapirer. Det er derfor vigtigt at du vælger, hvad du vil investere i – på baggrund af en forventning om at dette vil falde eller stige i værdi på et givent tidspunkt.