Sådan kan du få råd til det du drømmer om

Annonce

Lige så hurtigt pengene kommer ind på kontoen, forsvinder de igen. Det kan være en uendelig kamp, at forsøge at holde sig forbrug nede, så man kan spare penge sammen. Hvis du føler, at dine penge forsvinder, uden at vide hvad du har brugt dem på, behøver du ikke bange – for du er ikke alene. Faktisk er det ganske normalt, at ens forbrug stiger hånd i hånd med sin indkomst. Har du brug for håndgribelige råd, der hjælper dig til at få styr på din opsparing? Så læs med i denne artikel.

Få et godt budget

Første skridt, til at kunne spare sammen, er et overblik over din økonomi. Lig mærke til omtrent hvor meget du bruger på mad på en måned, og lav derefter en konto kaldet, fx; ”mad”, hvor du sætter madpenge ind på. Dette giver dig en afgrænsning, så du automatisk begynder at bruge mindre på mad, hvis du kan se at du har brugt mere i starten af måneden. Ligeledes kan du lave en konto der hedder; ”regninger”, hvorfra du trækker din husleje, mobil- og internet regninger, forsikringer etc. Herefter kan du lave en konto, der hedder forbrug, med det beløb du tillader dig selv at forbruge hver måned. Det resterende beløb du har på din konto, vælger du så at sætte ind på en konto som du kalder; ”opsparing”.

Bede din bankrådgiver om råd

Har du svært ved at lave et budget, kan du bede din bankrådgiver om hjælp. De er eksperter på området, og de har fif i ærmet, som måske kan hjælpe dig endnu mere på vej, til at få råd til det du drømmer om. Fx kan du bede din bank om at gøre din opsparing konto usynlig fra din mobilbank, så du ikke kan se det. Det betyder at du ikke ubevidst tiltænker det som et månedligt forbrug.

Få et ekstra arbejde

Hvis dit månedlige budget er så småt, at der ikke er plads til at spare op ved siden af det, kan du vælge at få et ekstra arbejde. Man kan med fordel vælge et ekstra arbejde, hvor man kun arbejder 10-15 timer om ugen. Alt det man tjener fra dette arbejde, kan så indsættes på en opsparingskonto. Har du brug for hjælp til at skrive din ansøgning, kan du finde en guide her, men du kan også bede din a-kasse om hjælp. Er det ikke en løsning for dig at få et ekstra arbejde, kan du overveje at tage et lån f.eks. på Monni.dk.

Ikke undervurdér renters renter

Renters rente er en af de ting, som kan gøre drømme til virkelighed, blot ved at investere. Renters renter betyder at du oveni i din opsparing, får penge for renterne. Hver gang der tilskrives renter til din konto, stiger beløbet, og det er derfor et højere beløb der tilskrives renter af næste gang. Lader man pengene stå i 10+ år, vil man kunne se at de er vokset yderst meget. Du kan læse mere om renters rente her.